Potrebujeme:
800 g hovädzia sviečková
alebo roštenka
6 ks uhorka sterilizovaná
2 ks feferóny, chilli papričky
2 PL horčica plnotučná
1 PL masť bravčová
soľ
čierne korenie
Postup:
Mäso nakrájame na tenučké rezančeky. Rozpálime panvicu a pridáme lyžicu masti. Pridáme jednu chilli papričku a vložíme do nej pripravené mäso. Jemne ho osolíme a okoreníme. Mäso prudko orestujeme, kým sa neodparí prebytočná tekutina a nezostane nám na panvici okrem opečeného mäsa len tuk. Následne pridáme k mäsu najemno pokrájané sterilizované sladkokyslé uhorky. Znova sa musí odpariť všetka tekutina. Pridáme horčicu, ktorá nám mäso zahustí. Horčica a masť nám mäso zároveň obalia do chutnej omáčky.
Podávame s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť všetkým praje Martin Ješko