Home » Blog » Trnavská špecialita

Trnavská špecialita

Recept je to veľmi jednoduchý, minútka. Niekto toto jedlo volá aj Fraštacká pochúťka, Balatónska špecialita alebo v Čechách aj „Katův šleh“. Nikdy sa špeciality nerobí veľa. Vždy len porcia, ktorá sa ihneď konzumuje.

Potrebujeme:

800 g     hovädzia sviečková
               alebo roštenka

6 ks        uhorka sterilizovaná

2 ks        feferóny, chilli papričky

2 PL        horčica plnotučná

1 PL        masť bravčová

               soľ

               čierne korenie

Postup:

Mäso nakrájame na tenučké rezančeky. Rozpálime panvicu a pridáme lyžicu masti. Pridáme jednu chilli papričku a vložíme do nej pripravené mäso. Jemne ho osolíme a okoreníme. Mäso prudko orestujeme, kým sa neodparí prebytočná tekutina a nezostane nám na panvici okrem opečeného mäsa len tuk. Následne pridáme k mäsu najemno pokrájané sterilizované sladkokyslé uhorky. Znova sa musí odpariť všetka tekutina. Pridáme horčicu, ktorá nám mäso zahustí. Horčica a masť nám mäso zároveň obalia do chutnej omáčky.

Podávame s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť všetkým praje Martin Ješko